1. מי אתם “הליברלים בליכוד” ומה המדיניות שאתם מקדמים?
“הליברלים בליכוד” היא קבוצה הפועלת בתוך תנועת הליכוד, בכנסת, במשרדי הממשלה ובציבור במטרה לקדם מדיניות ליברלית, כפי שהיא משתקפת מההגות בת מאות השנים ומשנתו של אבי תנועת הליכוד, זאב ז’בוטינסקי:
• הגנה על חירויות הפרט: חופש המחשבה והמצפון, חופש הדת, חופש הביטוי, חופש התנועה, חופש העיסוק וההתאגדות, וזכויות הקניין .
• הורדת יוקר המחיה בישראל ע”י הצעדים הבאים: פתיחת שוק המזון לתחרות, ביטול מכסים ומכסות והפיכת ישראל לאיזור סחר חופשי, פרוק מועצות ייצור חקלאיות, הפשטה של הבירוקרטיה והרגולציה, פרוק המונופול על הכשרות ופתיחת שוק התקינה לתחרות.
• הורדת יוקר הדיור בישראל ע”י הצעדים הבאים: רפורמה בהליכי התכנון והבניה, הפשרת קרקעות לבניה, הקלות בבניה צפופה ולגובה, הסרת מכסים על המלט, והקלות על יזמים.
• רפורמה בדיני עבודה בישראל ובחוק הסכמים קיבוציים: ביטול מעמד הגנתי מיוחד של ההסתדרות, ביטול חוק השליש, מעבר חוק בוררות חובה בשרותים חיוניים, ביטול מעמד האגודות העותמניות והחלת כללי שקיפות עליהן.
• צמצום המגזר הציבורי המנופח, ועריכת רפורמה בשכר, הפרטת חברות ממשליתיות והוצאת הממשלה מענפי המשק. איחוד וביטול משרדי ממשלה אגפים ומחלקות מיותרים, ביטול כפילויות וסגירת מערכים בירוקרטיים מיותרים.
• קידום תוכנית לאומית לשיפור מצב העסקים בישראל, הפחתת רגולציות על עסקים קטנים ובינוניים, צמצום מספר גורמי הרישוי.
• רפורמה במערכת המס: הקטנת כמות הפטורים, צמצום ההקלות והסיבוכים הבירוקרטיים, הפחתת נטל המס הכללי, פישוט מערכת המיסוי. רפורמה בביטוח הלאומי וצמצום הגירעון שלו ע”י התיעלות.
• רפורמה בשלטון המקומי: החלפת הארנונה במס עקיף וביטול 270 רשויות גביה, איחוד רשויות קטנות וסמוכות, הגברת כוחן של הרשויות המקומית בנושאי חינוך, תחבורה, רווחה, ותכנון ובניה.
• הגברת השקיפות והמשילות: קידום הפרדת הרשויות (חוק נורבגי גדול ורפורמה בוועדה למינוי שופטים), הגדלת כוחן של ועדות הכנסת לפיקוח על עבודת הממשלה, חיזוק כוחה של הכנסת.
• פתיחת שוק התקשורת לתחרות חופשית, הסרת דרישות רגולטוריות בתחומי התוכן, מתן אפשרות להוספת ערוצים בטלויזיה ורדיו, שמירה על אינטרנט חופשי ופתוח, סגירת השידור הציבורי וגלי צה”ל.
• רפורמה במערכת הבריאות: הוצאת הממשלה מניהול הבריאות, הגברת התחרות, תיאגוד בתי החולים והוצאתם מידי המדינה.
• בבטחון: אימוץ דוח ועדת לוקר, תשלום שכר הוגן לחיילי החובה וצמצום שרות החובה, הגדלת השקיפות על תקציב הבטחון ורפורמה בפנסיות ובהוצאות.
• הפרטת מערך התחבורה הציבורית, מעבר לתכנון מקומי וסובסידיות ישירות באזורי ספר. ביטול המספרים הירוקים במוניות ומתן אפשרות לתחבורה שיתופית ומשלימה.
• העברת רפורמת שוברים (וואוצ’רים) בחינוך, פתיחת איזורי רישום, הגברת התחרות בין בתי הספר, הגברת הכח והבחירה של ההורים.
• ביטול המאגר הביומטרי. ושמירה עתידית על הזכות לפרטיות.
• לגליזציה של קאנביס.
2. מי עומדים בראש הקבוצה?
יו”ר הקבוצה הוא אמיר וייטמן, סיו”ר הקבוצה הוא אלעד מלכא, ישנם ראשי תאים איזוריים ואחראים על קשרי ממשל ויח”ץ. להצטרפות ניתן למלא את [הטופס הזה].
3. איזה הישגים היו לכם עד היום?
ההישג החשוב ביותר שלנו הוא ללא ספק שינוי השיח הפנימי בליכוד לכיוון ליברלי, גם מבחינה כלכלית וגם מבחינה חברתית, כל חברי הכנסת ושרי הליכוד מכירים את העמדות שלנו ומביאים אותן בחשבון.
הישג חשוב נוסף הוא ביטול חוק הספרים הבעייתי, ואנחנו בהחלט זוקפים לזכותנו את החזרת הספר (הזול) לעם הספר. ההישג הזה “שווה” הרבה יותר מהתרומה למשק בביטולו, כי הוא גם הצליח למצב אותנו ככח פוליטי בעל השפעה חזקה.
הישגים נוספים כוללים הפחתות מיסוי, מכסים ומכסות, הקלות רגולטוריות שונות ובלימת חקיקה. חשוב גם לציין שהפעילות שלנו היא טרייה יחסית וככל שעובר הזמן, וככל שאנחנו גדלים, כך ההישגים שלנו יהיו משמעותיים יותר, גם עבור המדינה וגם עבור האזרח הקטן. ממש בתחילת הקדנציה הנוכחית הצלחנו לבלום הטלת מכסי מגן על החמאה כאשר לא פחות משמונה חברי כנסת יצאו כנגד צעד זה והוכיחו שיש לליברלים בליכוד אוזן קשבת בקרב הסיעה ובממשלה.
4. איזו פעילות אתם עושים?
אנחנו עוסקים בשלושה תחומי פעילות מרכזיים:
• אנחנו גוף מתפקדים שהולך להצביע בפריימריז של הליכוד, אנחנו מתכוונים להריץ מועמדים מטעמנו לכנסת ולתמוך בח”כים ליברלים אחרים. כמו כן אנחנו פועלים בסניפים, במרכז הליכוד וברשויות המקומיות.
• אנחנו עושים לובי, כלומר, אנחנו משתמשים במתפקדים שלנו וביכולת שלהם להצביע בעתיד בפריימריז כ”מקל וגזר” מול ח”כים ושרים מכהנים, וזאת על מנת לקדם מדיניות וחקיקה ליברלית.
• אנחנו עוסקים במפקד ובהסברה, אנחנו מפיצים את הרעיונות שלנו בציבור (וגם בתוך הליכוד), על מנת לקבל תמיכה ציבורית ולגייס מתפקדים, שבתורם יגדילו את הכוח הפוליטי שעומד מאחורי המדיניות שלנו.
5. מתי יש מפגשים שלכם?
- אנחנו עורכים מפגשים מדי חודש (לפעמים יותר מפעם בחודש), בכל פעם במקום אחר בארץ, המתפקדים אצלנו מקבלים הזמנות בדואר אלקטרוני ואנחנו מפרסמים מפגשים גם בדף הפייסבוק שלנו.
- מאז תקופת הקורונה אנחנו עורכים מפגשים מוצלחים באמצעות אפליקציית זום.
6. במי אתם תומכים בפריימריז?
טרם הרכבנו רשימת מומלצים, אבל אנחנו בהחלט נגבש רשימה כזאת לקראת הבחירות. לדעתנו עדיין מוקדם לעסוק בנושא הזה וכרגע אנחנו שמים דגש על מדיניות והסברה.
7. מה ההבדל ביניכם לבין קבוצות אחרות בליכוד?
זו שאלה יחסית מסובכת, כי בליכוד יש מגוון מאוד גדול של קבוצות עם מטרות שונות. יש קבוצות אישיות שנועדו לקדם מועמד כזה או אחר, יש קבוצות שמקדמות נושאים מדיניים, ויש קבוצות שעוסקות בסקטורים מסוימים [כמו חרדים בליכוד]. עם מרבית הקבוצות אנחנו ביחסים מצוינים ואנחנו פועלים בשיתוף פעולה, אבל יש קבוצות בליכוד שנמצאות במפלגה על מנת לקדם אינטרסים צרים של קבוצות לחץ.
8. מה העמדה המדינית שלכם?
כקבוצה אנחנו לא עוסקים בנושאים מדיניים, אבל אנחנו כן ליכודניקים, ומאמינים בערכי תנועת הליכוד: ציונות, ריבונות, ופיתוח הארץ, קיר הברזל, ועוד, על פי חוקת הליכוד וחזונו של זאב ז’בוטינסקי.
שאלות על התפקדות
1. מה זה התפקדות?
להתפקד זה להיות חבר במפלגה, זה אומר להיות חלק מתהליך קבלת ההחלטות שלה. חברות במפלגה מאפשרת לבחור ולהיבחר לרשימה לכנסת, לרשויות המקומיות ולמוסדות המפלגה.
התפקדות לליכוד כרוכה בתשלום סכום סימלי של 64 שקלים לשנה ליחיד או 96 לזוג.
2. למה להתפקד?
חברות במפלגה מגדילה את הכוח שלך עשרות מונים ביחס להצבעה רגילה לכנסת. הצבעה בבחירות הארציות משפיעה מעט מאוד על התוצאה, ואילו להצבעה בפריימריז יש השלכות עצומות על מבנה הכנסת והמדיניות שמקודמת ע”י תנועת הליכוד.
3. למה להתפקד דרך הליברלים בליכוד (ולא עצמאית) / למה לפקודים כדאי להרשם אצלינו?
משתי סיבות:
• קבוצה גדולה של ליברלים משדרת לנבחרים ומועמדים שאנחנו כח שיש להתחשב בו. למתפקד בודד אין את היכולת לשדר למועמדים ולח”כים מהי המדיניות שבה הוא מעוניין אך כקבוצה אנחנו מפעילים לחץ אפקטיבי על חברי הכנסת ליישם את המדיניות שלנו.
• ההתאגדות בקבוצה מהווה “מכפיל כוח” ומאפשרת לקבל הרבה יותר קולות בפריימריז למועמדים שהקבוצה שלנו מעוניינת לקדם, ע”י עסקאות עם גופים שקרובים אלינו (מה שנקרא “דיל”).
4. מה עושים עם הפרטים שלי בטופס ההתפקדות?
הפרטים (למעט מספרי טלפון ודואר אלקטרוני), מועברים ישרות למפלגת הליכוד, ואנחנו לא שומרים את מספר כרטיס האשראי לאחר שאושרה ההתפקדות.
הפרטים ישמשו אותנו על מנת ליצור קשר עמך לקראת הפריימריז, ולעדכן אותך בפעילות שלנו מדי פעם. מלבד זאת לא יעשה שום שימוש אחר בפרטים שלך.
5. אני חייל/בקבע/עובד מדינה/קטין, מותר לי להתפקד?
כן, התפקדות מותרת עבור כל אזרח ישראלי מעל גיל 17 ובלבד שהוא לא חבר במפלגה אחרת.
מותר לחיילי צה”ל (בחובה או בקבע) להתפקד לפי פ.מ. 33.0116, לעובדי מדינה מותר להתפקד לפי התקשי”ר.
6. למה להתפקד עכשיו? למה לא לחכות לפריימריז?
משתי סיבות:
• ניתן להצביע בפריימריז רק אחרי תקופת אכשרה של 16 חודשים כחבר במפלגה.
• התפקדות מגדילה את הקבוצה שלנו בתוך הליכוד באופן מיידי וכך מגדילה את השפעתנו ביחס לקבוצות לחץ אחרות בליכוד ובאופן זה מאפשרת לנו לדרוש ולקבל יותר מחברי הכנסת כבר עכשיו.
7. מתי יש פריימריז?
הפריירמריז נערכים בסמוך לבחירות לכנסת.
8. אם אני כבר פקוד לליכוד ומעוניין להצטרף?
אז נשאר לך רק למלא את [הטופס הזה]
9. מה אני עושה אם אני פקוד במפלגה אחרת?
פונה אלינו ואנחנו נבטל את ההתפקדות המקורית שלך בשבילך.
ניתן לפנות בהודעת ווטסאפ לטלפון: 052-875-0238